כאחד שמגיע מעולמות ההדרכה במשך שנים ארוכות והיה שותף בפרויקטים של טרנספורמציה דיגיטלית והטמעת מערכות ERP / CRM , יצא לי לחקור לא מעט ולחפש פתרונות חדשים להעברת ידע והתמודדות עם שינוי אצל משתמשים. אחד הכלים שיצא לי לפגוש נמצא בגזרת ה-DAP.
מדובר בפלטפורמה יחסית מתפתחת המשפיעה דרמטית על תהליך הטמעת מערכת חדשה בארגון בהיבטים של חווית משתמש, העלאת מוטיבציה והכלת השינוי, כמו-גם שיפור עקומת למידה והסעת העובד מנקודה A לנקודה B ביעילות מדהימה.
בנוף העסקי המתפתח, ארגונים שואפים להישאר תחרותיים ומסתגלים לשינוים ע״י אימוץ תהליכים דיגיטלים. ככל שטכנולוגיות חדשות ומערכות מורכבות הופכות אינטגרליות לפעולות עסקיות, הצורך ליישם את השינויים ביעילות ולהכשיר את המשתמשים הופך לקריטי.
כאן פלטפורמות למידה דיגיטלית או אימוץ דיגיטלי (DAPs) נכנסות לתמונה – הכלי החדשני שמעצב מחדש את הגישה של חברות לתהליכי שינוי מערכתי-דיגיטלי.
הבנת התפקיד של פלטפורמות למידה דיגיטלית (DAPs)
כלי ה- DAP (Digital Adoption Platform) או בעברית פלטפורמת אימוץ דיגיטלי מטרתם לייעל את שלב ההטמעה / למידה בתהליכי שינוי הנדרש לאימוץ טכנולוגיות חדשות על ידי הכוונת המשתמש בזמן-אמת, במתן תמיכה ומשוב מיידי למשתמשים, כמו-כן לעודד את המשתמשים לבצע עוד פעולות במערכת באופן עצמאי.
בין אם מדובר במערכות כגון ERP, מערכות ניהול לקוחות (CRM) ומערכות לניהול הלמידה (LMS),פלטפורמות אימוץ דיגיטליות הן נכס בעל עצמה שיכול לסייע לארגונים לנווט במורכבויות הנובעות מתהליך השינוי הדיגיטלי.
יתרונות של כלי DAP בהדרכה והכשרה של עובדים
אפשר לומר שכלי ה-DAP תורמים לשינוי הדרך שבה ארגונים מיישמים מערכות חדשות ומכשירים משתמשים :
1. התייעלות בזמן ועלות הטמעת מערכות חדשות: פלטפורמות אימוץ דיגיטליות מקלות על הגדרת תצורת המערכות החדשות ושילובן בתהליך מינימלי, מה שמקטין את הצורך בייעוץ חיצוני ובבדיקות ידניות ומקטין את זמן היישום והעלות.
2. שיפור ההסתגלות למערכת: התגברות על עקומת למידה ראשונית והתנגדות המתלווה לשינוי נעשה יותר מהיר ופשוט עם הדרכה אינטראקטיבית ומותאמת אישית לכל משתמש. זה מוביל לאמון, שביעות רצון ומעורבות גבוהים יותר, שכן תהיה תחושת הצלחה בתהליכי העבודה לעיתים יותר קרובות.
3. שיפור ביצועי משתמש: הדרכה מבוקרת, והדרכה לפי צורך, על ידי ה-DAP מעודד משתמשים לשלוט בתכונות המערכת החדשות. ככל שהמשתמשים מתמקצעים יותר, זה מגביר את הפרודוקטיביות שלהם בביצוע משימות שונות.
4. תמיכת משתמשים זמינה 24/7: כלי ה-DAP מאפשרים למשתמשים לפתור בעיות ולטפל בנושאים בעצמם, באמצעות שירותים עצמאיים כגון שאלות נפוצות (FAQ) תוכניות הדרכה שהוגדרו וצ'אט-בוטים. כל אלו, מקלים על המשאבים במוקדי התמיכה וה-IT, מצמצמים את הצורך בעדכונים ובציוד אבטחה, ומקטינה את הסיכון העומד למערכות ולתקלות שבהן.
ניהול האתגרים בהטמעת פלטפורמות למידה דיגיטלית
לפלטפורמות אימוץ דיגיטליות קיימים גם אתגרים, להלן:
1. בחירת הכלי המתאים ביותר: קיימות מגוון רחב של אפשרויות, נדרש לבצע מחקר מעמיק והערכה מחושבת כדי לבחור את הכלי המתאים ביותר לצרכים והמטרות המדויקות של הארגון.
2. אינטגרציה עם מערכות קיימות: לביצוע אינטגרציה של כלי DAP עם מערכות קיימות יידרש ידע טכני, ניסיון, והקפדה על התאמת הכלי לפרוטוקולי האבטחה ולהגבלות הפרטיות של המידע.
3. ניהול תוכן: יצירה ותחזוקת התוכן כגון: הדרכה, משובים, ודוחות מחייב הכשרה של כוח אדם. כמו-כן יידרש כוח אדם המיועד לעיצוב, פיתוח, דיוק, עדכון ומעקב של התוכן, ועומד קנה אחד עם השפה השיווקית של הארגון.
פופולריות בתחום
כמה דוגמאות לחברות פופולריות בתחום:
חברה ישראלית שמובילה את עולם פלטפורמות האימוץ הדיגיטלי (Digital Adoption Platform, DAP) ומטרתה העיקרית היא להקל את השימוש בתוכנה ובאפליקציות עסקיות עבור משתמשי קצה וארגונים. WalkMe מאפשרת לארגונים לגבש ולהטמיע מדריכים אינטראקטיביים, שמסייעים למשתמשים לנווט בתוך ממשקים דיגיטליים מורכבים בצורה יותר יעילה ואפקטיבית. הטכנולוגיה שלה מאפשרת להוסיף הדרכות, תזכורות והודעות מקדימות ללא צורך בפיתוח מחדש של המערכת הקיימת, עליה היא מולבשת.
היא חברה ישראלית המציעה פלטפורמת אימוץ דיגיטלי שמטרתה להקל על חוויית המשתמש באתרים ובממשקים דיגיטליים. הפלטפורמה מאפשרת לארגונים יצירת הדרכות אינטראקטיביות, וידאו, ואנימציות זמן- אמת על מנת לעזור למשתמשים לנווט ולהשתמש באתר האינטרנט או באפליקציה בצורה יעילה ביותר.
התמקדות הפתרונות שלה הן בהגברת המעורבות של המשתמשים דרך חווית משתמש ייחודית באמצעות קול ואנימציות ובכך מסייעת לשפר את רמות ההמרה למסוגלות עצאמית, ולהפחית את כמות הפניות לתמיכה.
חברה המספקת פלטפורמה לניהול חוויית מוצר (Product Experience Management) שמאפשרת לחברות לגבש חוויות משתמש מעמיקות ומותאמות אישית על בסיס נתוני התנהגות משתמשים. Pendo קשורה לתחום פלטפורמות האימוץ הדיגיטלי (DAPs) בכך שהיא מספקת כלים חיוניים המעודדים אימוץ דיגיטלי יעיל יותר של תוכנות ומערכות. הפלטפורמה שלה מאפשרת לארגונים להבין טוב יותר את צרכי המשתמשים שלהם, להתאים את המוצר לצורך השימוש שלהם ולהדריך אותם בזמן אמת כיצד להשתמש בכלים ובתכונות שונות, מה שמגביר את ההצלחה וההרחבה של הלמידה.
לסיכום: מינוף DAP לטרנספורמציה מוצלחת
פלטפורמות אלו עומדות מאחורי הצלחה של ארגונים המתקדמים בשינויים דיגיטליים. פלטפורמות אלו מציעות לא רק פתרון לאתגרים הטכנולוגיים הנלווים לטרנספורמציה דיגיטלית, אלא גם הזדמנות לפיתוח אישי ומקצועי של המשתמשים. הן מקדמות גמישות, שיפור ביצועים, ותרבות שיתופית בארגון, תוך שהן מפתחות כישורים חיוניים לעידן הדיגיטלי. בעזרתן, הארגונים מאיצים תהליכי הטמעה והתחדשות טכנולוגית, מקנים למשתמשים את ההתאמה וההכנה הכי טובה, ומקנים לחברה שיפור ופרודוקטיביות כולל.
עם כל זאת, חשוב להעריך בקפידה את הצרכים הארגוניים, היעדים והמערכות הקיימות. כמו כן, יש ליצור תהליכי ניהול התוכן וביצועיו, כדי לוודא אינטגרציה מוצלחת.
---
קרדיטים:
Comments